Bakgrunnsinfo

Carl-Erik Kopseng er lektor i realfag fra NTNU og har en bachelor i språkteknologi fra UiO. Han er født i 1983 og er en ENTP. Du kan se hans bidrag til åpen kildekode på GitHub.

3 korte

 • Bok: Haruki Murakamis «Norwegian Wood»
 • Film: Roy Andersons «En kjärlekshistoria»
 • Avis:Morgenbladet.

6 Responses to Bakgrunnsinfo

 1. Erisa Perleka sier:

  Hei,

  jeg er en student som går i 3. klasse datateknikk og kom over din ntnu-rapport om utkvekslingsåret i Wien. Ser du har gitt ganske mye nyttig informasjon men jeg har fortsatt noen spørsmål som jeg ikke har noen andre å stille til:

  1. Må man absolutt kunne tysk for å klare seg som utvekslingstudent (i BARE ETT SEMESTER).Jeg kan ikke et eneste ord på tysk. Anbefales det å dra uansett?

  2. Er vanskelighetsgraden **mye** større enn på ntnu? (er det sånn at lærere er veldig strenge på toppkarakterer?)

  Hadde vært uendelig takknemlig om du sendte meg et svar 🙂

 2. Carl-Erik sier:

  Hei, Erisa. De fleste fagene har forelesninger som holdes på tysk, men som et ledd i internasjonaliseringen av Europa prøver jo også TU (som NTNU) å gi et tilbud til fremmedspråklige ved å holde foiler på engelsk. Mye av faglitteraturen er også på engelsk, men man får ofte (da spesielt lavere grad) kompendier som er skrevet på tysk.

  I det hele tatt kommer det an på hvilke emner du tar. Kjæresten min tok ett år av en mastergrad i Building Science and Technology uten å kunne tysk, men det var da også hovedsakelig engelskspråklige forelesere.

  For å komme deg gjennom semesteret må du nok lære deg en del tysk. Semesteret starter veldig sent (ca 1. oktober), så du har plenty med tid. Jeg kunne godt tysk før jeg flyttet, men brukte en måned på språkkurs først. Jeg ville absolutt anbefalt deg å ta minst ett kurs, kanskje to. Du får mer enn nok pengestøtte uansett til at du ikke får økonomiske problemer. Var jeg deg ville jeg tatt et kurs i begynnelsen av sommeren, og så tatt et påbygningskurs måneden før skolen starter. Det er en deilig tid (2-3 timer skole hver dag) og ikke noe ork 🙂

  2. Hva angår nummer to så er de ikke mye vanskeligere enn på ntnu. Det kommer helt an på hva det er. Mange ting er kanskje lettere å oppnå en god karakter i fordi arbeidet gjennom semesteret kan spille inn. Men de gir ikke gode karakterer ved dørene 😉
  Uansett spiller ikke karakterene fra året noen rolle – de står uansett bare oppført som «30 SP Utveksling» på NTNU vitnemålet ditt.

  Vil anbefale deg å ta turen, uansett om du kan tysk på forhånd eller ikke, og gjør deg selv en tjeneste ved å være der to semestre. Jeg har vært utenlands i ett semester før og det føles veldig kort ifht investeringen du gjør i venner, flytting, …

 3. Erisa Perleka sier:

  Tusen takk for svaret:)

 4. as a web programmer can u comment on our new opensource typescript framework for biz app?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: