Hans, Bratislava, og oppdatering.

Pappaen til Ida har i anledning vinterferien vår kommet på besøk. Vi har hittil kost oss på gode restauranter, tatt en kjapp dagstur til Bratislava, og sett Wien fra fots. Bildene har jeg lagt opp på Flickr (se lenger ned på siden for lenker). I samme slengen som jeg la opp bilder fra Bratislava har jeg også lagt opp bilder fra de siste månedene.

Trykk på lenkene (den blå teksten) for å komme til fotoalbumet, ikke bildene, da alle bildene bare er tilgjengelige med de spesielle lenkene! Ellers får du bare tilgang til noen få (typisk 10 av 80 i budapestalbumet) bilder av totalen.

Far og datter
Bilder fra helgens tur til Bratislava og fra en kjølig tur i Stadtpark

November

 • ArchiTour til Karl Marx Hof ved Grinzing sammen med Martin. Grinzing er en forstad til Wien der de har vingårder og en masse «Heurige», som er vinbarer av den mer rustikke sorten, der man får solide porsjoner tradisjonell østerrisk mat til vinen. Mus er inkludert uten tillegg i prisen.
  DSCF9241
 • Cocktailparty på Rådhuset. Alle utvekslingsstudenter ble invitert av borgemesteren til et «lite» cocktailparty på rådhuset
  Wien Rathaus

Desember

 • Julemarked. Blant all lesingen fikk jo også tid til å kose oss på noen av de mange julemarkedene. Her har de virkelig tradisjon for det, med minst ti forskjellige «Glühwein»-sorter i hver drikkebod, sledekjøring, et titalls boder med alt fra pels til hjemmelaget kosmetikk.
  Julestemning

Nyttår

Etter en velfortjent juleferie var det på igjen, og nå startet eksamensrushet. Det ble allikevel tid til å stikke på

 • Zentralfriedhof – den enorme kirkegården med en tilgrodd jødisk del der man kan se helt sinnsyke mausoleer.
  Marmorslør
 • Wienervalskurs og teknikerball i ærverdige Schlossburg som tidligere huset keiserfamilien
  Technikerball
 • Bading i Baden. Dro en søndag til Baden bei Wien, en halvtimes tur med toget fra Wien, der vi badet i de termiske kildene til badet Römertherme. Anbefales!
 • Budapest ble gjort unna på noen dager med en vennegjeng bestående av (foruten oss) dansker, engelskmenn, og portugisere.
  IMG_1884

Spisesteder

Vi har vært flinke til å holde en tradisjon med å spise ute hver fredag. Her er en liten liste av det som faller oss inn i øyeblikket.

 • Heurige i Grinzing er vinhus der man kan spise østerrisk husmannskost og drikke sesongens vin. Viktig: Ikke spør etter øl. Mus på gulvet er normalt.
 • Gmoa Keller har deilig kalvestek, spennende viner, og fantastiske desserter. Men for å få plass, må man nesten alltid bestille bord. Antagelig det beste måltidet vi har fått siden vi kom hit.
 • Peking Dim Sum er den beste asiatiske restauranten vi har vært på til nå. Himmelske små rispakker med reker, kylling, fisk og kjøtt kom dansende på en to tre. Ordentlig bra hvis man ikke vet hva man vil ha.
 • KOI ved Schwartzenberger Platz har kjempebra sushi
 • Gasthaus Seidl er bra på tre-retters, men traust interør røper ingenting om den gode maten. Er anbefalt mange steder med god grunn.
 • Vegeta var ikke vegetar, men er helt alright for det.
 • Dagens på Herlitschka viste seg å være fryktelig ihjelkokt pasta. Anbefales ikke.

Annet

Drinker er bra på Intercontinental (pepperkakehus i 1:1), og kultstedet framfor andre finner du i det fin-fine miljøet på Malipop.
Vi har fremdeles til gode å finne et sted som serverer stabilt gode kaffedrikker. Norge er best, null protest.
Melken, derimot, er i likhet med kjøttet flere klasser over hva det beskyttede og oversubsidierte norske landbruket er i stand til. Utrolig mye bedre. Myter står for fall når man kommer utenfor landets grenser.

Har nå begynt å legge ut bildene mine på Flickr, så det ser litt anderledes ut enn før, og med tiden flytter jeg også over de gamle bildene dit.

2 Responses to Hans, Bratislava, og oppdatering.

 1. Mamma sier:

  Hei Carl-Erik og Ida.
  Kjempehyggelig å få reisebrev fra dere. Det er så koselig å se at dere hygger dere. Nesten som en liten bryllupsreise.

  Vi gleder oss til å besøke dere. Tar sikte på i april mot slutten. Men passer det bedre en annen gang, så si ifra.

  Vi var på Dagali nå med Camilla og venninne. De var ute i 3 dager på
  slalom, og akte, så det var jo bra at de kom seg ut.
  Det blåste fælt, så vi måtte gå i lavlandet vi. Men vi fant fine lune steder å gå, og fikk i hvert fall mosjonert mye.

  Er tilbake på jobb idag, og her er det mye.
  Masse klemmer fra mamma.

 2. […] ufrivillig, holdt på ende opp i ukjent by i Tsjekkia, men det er en helt annen historie), og pappaen til Ida akkurat var dratt hjem. På den tiden tok Ida et språkkurs for å bli litt stødigere i tysk, noe […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: