Vår første måned i Wien

Det er nå 4 uker siden vi landet her i Wien. Etter en flytur med mellomlanding i muldvarpens hjemland, fant vi oss til rette i et hostel i Wien, der vaskedamene like godt hadde unnlatt å vaske rommet. Vi kom til et smudsig rom med en enda smudsigere seng. Men med litt premietysk var alt i orden, og skoledagene kunne begynne. All mat ble spist på kafé og vi var fulltidsturister i 3 dager.


[Hopp rett til bildegalleriet her]

Så fikk vi leiligheten vår. Vi var blitt fastboende og gjorde fastboende ting. Dermed sluttet vi å løfte blikket for gullbelagte bygninger, pavebesøk, eller andre attraksjoner. Spar forsynte oss med mikromat og på tv-en kunne vi se Kongen av Queens dubbet til tysk.
Ida foran TU

Men ettersom dagene gikk, og Wien lokket utenfor vår trygge leilighetsdør, fikk vi med oss litt av hvert
Vi spiste stelze (røkt svineknoke) på Salm Bräu, var på Café Museum og en drøss med andre, så klimtsamlingen på Belvedere – sommerresidensen til Prins Eugen von Savoyen, og fant ut eieren av tabaken (kiosken) på hjørnet kjente Jan Åge Fjørtoft. Språkskolen har for det meste gått bra, og er en kulturell smeltedigel av det helt sjeldne.
Klassen til Ida
Klassen til Ida var en salig blanding av transseksuelle thailandske fotomodeller, iranske kunstnere, chilenske designhomser, og saudiarabiske aksjemeglere, mens Carl-Eriks var eneste hannkjønn i en klasse som for det meste av importhustruer fra Bulgaria, Russland, Ungarn, og Ukraina.

Det er mye som er annerledes her i hjertet av Europa, og det går ikke en dag uten at man lærer ting som at

 • Man får ikke svart (brygget) kaffe på café
 • De hyggeligste menneskene er i tabaken
 • Folk virker mer interessert i å vite ting om deg her enn hjemme i Norge (noe som er særdeles hyggelig)
 • Man kan aldri si bitte nok ganger, for her er høflighet alt

Og ikke minst: Tysktalende land elsker tungrodd byråkrati. Man må registrere alltid og overalt – meldeplikt, skoleregistrering, køer, og kontorer. Man kan få hjemlengsel av mindre 🙂 Wien er uansett en flott by å bo i. Vi bor rett ved Stadtpark, som er en stor og fin park, med stier som slynger seg rundt andedammer omkranset av eiketrær, og elegante utsmykninger.
Stadtpark
Man kan overalt se bevis på at Østerrike slapp lett unna annen verdenskrig i det at så mye arkitektur er uberørt. Her er også veldig mye pent, stygt, kult, og corny av mer moderne kaliber, så kameraet går i ett sett… I det hele tatt er Wien en meget elegant by, og Hennes og Mauritz har vel aldri hatt så fasjonable lokaler som ved Stephansdom: 4 etasjer med lysekroner, eikegulv, knirkende gamle trapper fra forrige århundreskifte, og forgylte heiser av den gamle typen.

Men de fire ukene er forbi, 3 dager med harde opptaksprøver for at Ida skal komme inn på Angewandte gjenstår, og vi lurer begge på hvordan fremtiden ser ut her. Det blir uansett spennende, og dere hører sikkert fra oss igjen. Kom gjerne på besøk!

Vår adresse her er Beatrixgasse 24/28, A-1030 Wien.
Fasttelefonnummeret vårt er +4319663883.

Ida og Carl-Erik

Reklamer

6 Responses to Vår første måned i Wien

 1. Espen sier:

  Halla mann. Jepp, bra dame. Niks, ikke laget logoen selv. Har du forresten sett på noen andre galleriløsningeer enn gallery2? Synes ikke det finnes noen veldig smooth måte å integrere album i bloggen på.

  Theme’n min kommer forøvrig herfra: http://themes.wordpress.net/columns/2-columns/987/gray-gets-green-10/

  Andre fine themes finner du på:
  http://themebot.com/

  Standard wordpress theme’n er jo liiiiiiiiiitt døv da, especially for en datanerd som deg.

  Men du har kanskje bedre ting å gjøre 🙂

 2. Carl-Erik sier:

  Mobiltelefonnummerne våre her nede er:
  Carl-Erik – 06767986711
  Ida – 06767986578

  Ringer man fra Norge så tar man bort den første nullen, og legger til forvalg. Da blir det altså 0043 676…

 3. Carl-Erik sier:

  Jada, Espen. Men synes ikke akkurat du har finpusset ditt bloggtema så veldig heller… Prøvde å kjøre gjennom en del introer til XHTML+CSS i sommer, men det ble smått med resultater gitt.

 4. Grete & Ola sier:

  Hei Ida og Carl Erik
  Artig å lese om Wien for nordmenn som bor rett i nabolaget!
  Vi bor i Beatrixgasse 16, og har bodd her siden sept 2006. Vi kjenner oss godt igjen i det dere skriver om å flytte hit.
  Ta dere en tur bortom på en kaffekopp en dag, eller hva sier dere til litt lapskaus?? 🙂
  Har dere testa pizzaen på Grado, ikke den beste i byen, men veldig nærme. Satchmo i Salisanergasse er verdt et besøk, eller hva med Malipop i Ungargasse?? Kul plass. Blir gjerne med å tar et glass.
  Fortsatt god helg! hilsen fra nordmenn i byen – Ola og Grete

 5. Carl-Erik sier:

  Næmmen så hyggelig! Skal absolutt prøve å stikke innom en dag. Lapskaus hadde vært veldig koselig. Får håpe dere er hjemme når vi banker på… E-postadressen min er kopseng alfakrøll stud.ntnu.no

 6. Carl-Erik sier:

  Grete og Ola: hvor skal vi ringe på? Finner ikke noen norske navn på ringeklokkene. Og er det ved siden av eller samme inngang som legekontorene?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: