Få et unikt hostnavn til laptopen?

Eller kanskje du har et webområde på universitetet ditt med en tilhørende adresse som ikke er så lett å huske? Hittil kunne du fikse det siste (videresending) f.eks. gjennom .tk-domenet, men da må man også si ja til reklame. Er du ikke interessert i dette bør du ta turen innom no-ip.org. Så hva er fordelene?

  • Ved å ta i bruk videresending kan folk taste inn oligofren.no-ip.org, og komme til folk.ntnu.no/kopseng/blogg. Lettere å huske.
  • Du kan kjøre din egen webserver og folk slipper å måtte huske en bråte med tall for å få tilgang til området ditt, f.eks. 129.241.321.11. Ikke spesielt brukervennlig.
  • Om du har prøvd å dele filer over MSN har du sikkert lagt merke til hastigheten (10KB/s eller dårligere). Dette er fordi man må innom en mellommann (MSN-serveren til Microsoft). Har du f.eks. satt opp et FTP eller webtjenerprogram kan du kopiere filen du ønsker å dele til en mappe tilgjengelig fra internett, og sende lenken til filen i stedet. Da går nedlastningen unna så fort linja di holder! Min laptop har adressen armada.no-ip.org, så om jeg ønsker å dele Serge_Gainsbourg.zip sender jeg lenken http://armada.no-ip.org/Serge_Gainsbourg.zip

Hvordan fungerer det?
Videresending er ganske simpelt. Du setter opp en adresse du vil ha, og sier at alle som taster inn den adressen skal bli videresendt til en adresse du spesifiserer.
For å få ditt eget hostnavn (domene er litt misvisende) velger du host -og domenavnet du vil ha hos no-ip.org, og så kjører du et program på pc-en din som oppdaterer hvilken adresse maskinen din er å finne på. Slik kommer man alltid til din pc, uansett hvor i verden du måtte befinne deg.

Dette er mitt eget oppsett:
armada.no-ip.org peker til laptopen min.
machtundrebel.no-ip.org peker til hjemmeserveren min (som regel nede).
oligofren.no-ip.org peker til bloggen min.

Reklamer

2 Responses to Få et unikt hostnavn til laptopen?

  1. Carl-Erik sier:

    Takk, takk 🙂 Hvor fant du denne juvelen, eller mer interessant, hvordan og hvorfor?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: