Provoserende tanker

Martin Ystenes er for mange av Under Duskens lesere (og et ikke ubetydelig antall siv.inger) et kjent navn. Han er tidligere leder av Mensa, professor i kjemi ved NTNU, og en profil i skolepolitikken. Grunnen er at han er en av ytterst få som tør å sparke mot den anti-elitistiske tvangstrøyetanken enhetsskolen er i det norske sosialdemokratiet. (Ja, det er en urkjip setning 😉 )

For deg som er oppriktig interessert i utdanningspolitikk og er enig i at universitet skal være mer enn en bi-inntekt ved siden av jobben som bartender på Luna Lounge, kan siden hans, pedagogikk.com, være en gullgruve av hard facts og meningsytringer. Det er mye stoff, men masse er vel verdt å lese. Spesielt fanget artikkelen Høy IQ – det forbude talent interessen. Vel verdt et besøk framfor Blabladet eller partiavisen til FrP. Utdrag fra artikkelen nedenfor.

For noen barn er det fullstendig kræsj fra første dag på skolen. «Jeg trodde vi hadde fått et geni i familien,» sa en alenemor, «men allerede fra første dag skar det seg.» Han skrev da han var fire, multipliserte før han begynte på skolen og endte opp med en delvis fullført yrkesutdannelse. Han hadde aldri oppfattet annet enn at han var dum.

Reklamer

One Response to Provoserende tanker

  1. Carl-Erik sier:

    Og med det innlegget passerte vi den magiske 400 ord per dag grensen, målt over de 5 dagene som har gått siden Anna klaget over lite aktivitet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: